Chipsuri de ananas

Ingrediente:
 
1 ananas 
zahar pudra sau zahar brun
(optional) scortisoara
 
Mod de preparare: ananasul se curata si se taie in felii rotunde, cat mai subtiri. Se tamponeaza usor feliile cu prosoape de hartie, se pudreaza pe ambele parti cu zahar brun (pentru o textura mai rustica) sau zahar pudra, apoi se pun intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul bine incins si se lasa 30-40 de minute sau mai mult, dupa gust, intorcandu-le la jumatatea perioadei. Cand sunt bine rumenite iar zaharul s-a topit se scot si se lasa la racit.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin alb, rom si suc de ananas

    Simplu, foarte bun indiferent de anotimp, racoritor si cu personalitate.

  • Cocktail picant cu ardei iute, ghimbir si suc de ananas

    O reteta originala pentru ca dincolo de gustul de vodca si suc de ananas, deja clasica, se adauga notele picante, iuti, de la ardei si ghimbir.

  • Cocktail fara alcool cu ananas si piper negru

    La prima vedere ar parea o combinatie racoritoare, cu gust exotic, intre dulceata sucul de ananas si aromele acid-acrisoare din lamaie. Dar nota personala este piperul negru, proaspat macinat, care ii completeaza perfect gustul final.

  • Milkshake cu ghimbir si ananas

    Gustul de ananas este surprinzator pus in valoare de cel de ghimbir proaspat, pentru o combinatie indrazneata si de succes.

  • Smoothie cu ananas si citrice

    Combinatie doar la prima vedere neobisnuita intre aciditatea din citrice si gustul dulce de ananas, insa rezultatul final este o placuta surpriza, aromele se combina neasteptat de bine, iar mai multa energie este buna in orice moment. Si in plus poate fi un desert delicios.