Cidru cald cu scortisoara

Ingrediente:
 
2 batoane de scortisoara
2 cuisoare
1 litru suc de mere sau 750 ml cidru
piper alb proaspat macinat
felii subtiri de mar pentru decor
 
Mod de preparare: intr-o caserola se amesteca usor scortisoara, cuisoarele, sucul de mere sau cidrul, punand si un praf de piper pentru o aroma usor picanta. Se incalzeste pe foc mic pentru 8-10 minute, fara sa fiarba, apoi se lasa la racit pentru alte cateva minute. Se scot scortisoara si cuisoarele, apoi bautura se poate servi in pahare sau cani, cu 1-2 felii de mar pentru decor.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.

  • Trandafirii cataratori Impressionist

    Varietate de trandafir catarator, Impressionist este un soi relativ recent (a fost creat in anul 2000 in Oregon) care va cuceri imediat prin diversitatea sa cromatica remarcabila, ce trece de la un galben intens imediat dupa imbobocire la un portocaliu cald, cu numeroase nuante intermediare, o paleta variata si mereu surprinzatoare.

  • Trandafirul Nina Weibull

    Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare.

  • Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor

    Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.

  • Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara

    Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.