Cinci motive pentru a consuma otet de mere

Otetul de mere este una dintre cele mai populare alternative ale medicatiei moderne fiind apreciat pe toate meridianele pentru savoarea intepatoare si calitatile binefacatoare.

Otetul este un produs cu adevarat natural si santaos. Orice bautura alcoolica fara conservanti fie ca este obtinuta din struguri, curmale, orez, mere sau alte fructe, o data lasata in contact cu aerul se tranforma de la sine in otet. Aceasta pentru ca procesul de otetire este cauzat de niste bacterii aflate in aer. 

In antichitate militarii romani numeau aceasta bautura "posca" si o foloseau ca energizant diluata desigur cu apa. De-a lungul veacurilor, in anumite regiuni otetul a fost folosit chiar si ca dezifectant pentru apa potabila.   

Este adevarat ca putine dintre laudele care i se aduc au fost confirmate stiintific pana in prezent, insa consideram ca nu ar fi inutil sa ne aplecam in cele ce urmeaza asupra celor mai proeminente:


1. Efectele arsurilor cauzate de razele puternice ale soarelui pot fi ameliorate printr-o baie cu otet de mere. Portiunile de piele cele mai afectate se tamponeaza cu o carpa imbibata cu otet de mere. 

2. Ideea potrivit careia otetul de mere ar contribui la pierderea in greutate are o larga raspandire. In acest scop multi oameni il folosesc in salate, in sosuri sau il consuma diluat, o lingura de otet la un pahar de apa, de doua ori pe zi.

3. Otetul de mere ajuta organismul sa absoarba calciul. Pentru persoanele vegetariene este esential ca el sa se regaseasca alaturi de uleiul de masline in salate.

4. Atunci cand cele doua lichide se amesteca in cantitati egale, adica atunci cand este "indoit" cu apa, otetul este un tonifiant al tenului. In momentul aplicarii se impune evitarea contactului cu ochii din cauza ca pot suferi iritatii.

5. Otetul de mere a fost promovat pe scara larga ca remediu natural impotriva artritei desi nu toti specialistii impartasesc cu convingere aceasta idee. O lingurita de otet la un pahar de apa se crede ca scade presiunea arteriala.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure

    Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai des ciuperci

    De padure sau de crescatorie, pline de savoare si cu un gust in care se intalnesc note diverse, de la cele de pamant si verdeata la cele acrisoare sau dulcegi, ciupercile sunt satioase, versatile, au relativ putine calorii si pot fi folosite pentru o gama larga de preparate.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Smoothie cu mar si otet de mere

    O lingurita de otet de mere de calitate va da acestui smoothie cu mar si fructe de padure un gust usor acrisor, aparte, cu o aroma speciala. O reteta pentru cei care vor sa incerce cu totul altceva cand vine vorba de o bautura sanatoasa.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.


Warning: fopen(cache/24f635baac246fa724da0668aab28fae) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139