Cinci motive pentru a consuma otet de mere

Otetul de mere este una dintre cele mai populare alternative ale medicatiei moderne fiind apreciat pe toate meridianele pentru savoarea intepatoare si calitatile binefacatoare.

Otetul este un produs cu adevarat natural si santaos. Orice bautura alcoolica fara conservanti fie ca este obtinuta din struguri, curmale, orez, mere sau alte fructe, o data lasata in contact cu aerul se tranforma de la sine in otet. Aceasta pentru ca procesul de otetire este cauzat de niste bacterii aflate in aer. 

In antichitate militarii romani numeau aceasta bautura "posca" si o foloseau ca energizant diluata desigur cu apa. De-a lungul veacurilor, in anumite regiuni otetul a fost folosit chiar si ca dezifectant pentru apa potabila.   

Este adevarat ca putine dintre laudele care i se aduc au fost confirmate stiintific pana in prezent, insa consideram ca nu ar fi inutil sa ne aplecam in cele ce urmeaza asupra celor mai proeminente:


1. Efectele arsurilor cauzate de razele puternice ale soarelui pot fi ameliorate printr-o baie cu otet de mere. Portiunile de piele cele mai afectate se tamponeaza cu o carpa imbibata cu otet de mere. 

2. Ideea potrivit careia otetul de mere ar contribui la pierderea in greutate are o larga raspandire. In acest scop multi oameni il folosesc in salate, in sosuri sau il consuma diluat, o lingura de otet la un pahar de apa, de doua ori pe zi.

3. Otetul de mere ajuta organismul sa absoarba calciul. Pentru persoanele vegetariene este esential ca el sa se regaseasca alaturi de uleiul de masline in salate.

4. Atunci cand cele doua lichide se amesteca in cantitati egale, adica atunci cand este "indoit" cu apa, otetul este un tonifiant al tenului. In momentul aplicarii se impune evitarea contactului cu ochii din cauza ca pot suferi iritatii.

5. Otetul de mere a fost promovat pe scara larga ca remediu natural impotriva artritei desi nu toti specialistii impartasesc cu convingere aceasta idee. O lingurita de otet la un pahar de apa se crede ca scade presiunea arteriala.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.

  • Flori de Amaryllis pentru un farmec tomnatic in casa

    Amaryllis, planta care poarta stiintific denumirea de Hippeastrum, provine tocmai din America de Sud si este o planta bulboasa, perena. Ca urmare a acestui lucru, pentru a ne bucura de minunatele ei flori, trebuie sa ii acordam ingrijiri cu totul speciale.

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de marar

    Pentru a va bucura de un gust bun adaugat mancarurilor preferate, puteti folosi un sos delicios de casa, pregatit chiar de dumneavoastra. Va propunem sa incercati sosul de marar.

  • Supe nutritive. Supa de linte

    O masa usoara si calda servita dupa-amiaza este ceea ce aveti nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.

  • Cateva motive pentru a manca spanac

    Spanacul a capatat in ochii copiilor o aura eroica, fiind cel care oferea personajelor din desene animate forta sa invinga intotdeauna raul. In viata de zi cu zi lucrurile se petrec mai discret, si totusi la nivel celular au loc adevarate minuni care intrec adesea si puterea imaginatiei noastre.