Ciuperci marinate Portobello

 

In perioada iernii acest preparat este foarte sanatos. Este recomandat si in perioadele in care organismul este saracit de vitamine si minerale.

- 2 ciuperci mari Portobello;

- 2 linguri (30 ml) ulei de masline extra-virgin, pentru prajit;

Marinata se prepara din:

- 2 catei de usturoi, feliati;

- 1 lingurita (5 ml) de Cilantro proaspat, tocat;

- 1/4 pahar (60 ml) de otet balsamic;

- 1/4 pahar (60 ml) de ulei de masline extra-virgin;

- 1 lingurita (5 ml) de rozmarin proaspat, tocat;

- sare de mare si piper negru, pentru gust;

- fulgi de chili;

Se sterg bine ciupercile cu un prosop de hartie; se inlatura tulpinile si franturile din interior ce raman se scot cu o lingura.

Nu se spala ciupercile cu apa deoarece acestea vor absorbi apa. Tulpinile se pot pastra deoarece pot fi folosite pentru supa sau paste.

Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru marinata. Se adauga ciupercile, se acopera si se lasa timp de 4 ore, amestecand ingredientele la fiecare doua ore.

Intr-o tigaie se pune uleiul la foc mediu si se prajesc ciupercile, se amesteca astfel incat sa aiba ulei pe toate partile. Se iau apoi de pe foc, se taie felii si se servesc cu salata verde.

Articole asemănătoare

  • Sos cu ciuperci si vin rosu

    Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru

    Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.

  • Muschi de vitel cu umplutura de ciuperci

    O reteta pentru reusita careia avem nevoie nu doar de carne de vitel de cea mai buna calitate, dar si de ciuperci (preferabil de padure) sanatoase, pline de gust si aroma.

  • Piure de ciuperci cu verdeata

    Un aperitiv surpriza, o garnitura cu gust intens si proaspat pentru un fel de carne sau un fel principal dedicat celor care prefera legumele. Se pot folosit ciuperci din conserva, de crescatorie sau de padure, de un singur fel sau amestecate.