Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru

Ingrediente:
 
patru ciuperci mari de crescatorie sau de padure (sau ciuperci mai mici, aproximativ 200 de grame)
100 g branza cu mucegai albastru (gorgonzola picanta este o optiune buna)
doua linguri miez de nuca putin copt si sfaramat
o lingurita cu cimbru macinat 
un sfert de pachet de unt 
 
Mod de preparare: se spala si se curata ciupercile, indepartand piciorusele care se toaca marunt. Pe palariile intoarse se presara branza sfaramata, piciorusele tocate, miezul de nuca, putin cimbru si un cubulet de unt la temperatura camerei (se imparte pe cat posibil egal pe toate ciupercile). Se incinge bine cuptorul si se pun intr-o tava ciupercile in putina apa sau (ideal) supa de legume. Se lasa pentru 5-10 minute pana cand branza s-a topit si a acoperit palaria ciupercii ca o crema. Se servesc reci sau calde, dupa preferinta.

Foto: winefetch.com

 

Articole asemănătoare