Spaghete cu nuci si branza cu mucegai albastru

Ingrediente:

100 g miez de nuca
100 g branza cu mucegai albastru
300 g spaghete
3 linguri de smantana
sare, piper

Mod de preparare: miezul de nuca se coace in cuptor, pe o tava cu hartie de copt, pentru un plus de savoare. Se sfarama cu latul unui cutit, apoi se lasa la racit. Spaghetele se fierb in apa cu putina sare pana sunt al dente, iar separat se sfarama branza cu mucegai intr-o cratita mai mica, se adauga smantana si se amesteca. Toata compozitia se tine la foc mediu pentru 3-5 minute, pana cand se omogenizeaza, amestecand constant. Se scurg pastele, pastrandu-se cam o ceasca de lichid, care se toarna peste compozitia cu branza cu mucegai. Spaghetele se pun intr-un vas potrivit, se toarna deasupra branza cu mucegai si se amesteca usor. Inainte de servire se toarna deasupra miezul de nuca maruntit, se condimenteaza cu putina sare si putin piper, apoi se servesc inca fierbinti.

Foto: theconversation.com

 

Articole asemănătoare