Ciuperci scazute

Ingrediente: 1/2 kg ciperci, 2 linguri unt, o lingurita cu virf cu marar sau patrunjel, zeama de lamiie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de piper. Preparare: Ciupercile bine spalate, taiate in feli mai mari se inabusa in unt, acoperite la foc mic pana se inmoaie si apa lor scade, daca nu sa muiat se mai adauga apa. Cand sunt gata se adauga vegeta sau sare si piper dupa gust, marar si patrunjel amestecandu-se de citeva ori ca sa-si insusasca mai bine aroma, apoi se iau la o parte si se acresc dupa gust cu zeama de lamiie. Se servesc calde sau reci ca fel intii sau asociate cu piure de cartofi.

Articole asemănătoare

  • Sos cremos de ciuperci

    Un sos cu gust intens de ciuperci (ideal este sa folositi ciuperci de padure), cremos si excelent pentru a completa carnea de porc sau de pui, alaturi de o salata de sezon.

  • Sos cu ciuperci si vin rosu

    Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru

    Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.

  • Muschi de vitel cu umplutura de ciuperci

    O reteta pentru reusita careia avem nevoie nu doar de carne de vitel de cea mai buna calitate, dar si de ciuperci (preferabil de padure) sanatoase, pline de gust si aroma.


Warning: fopen(cache/ce9a6847bbeaf2776ea92e2e1326a8ab) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139