Cocktailuri rosii albe si albastre

In multe colturi ale lumii vara incepe si se termina cu sarbatori, petreceri si tot felul de evenimente de la care nu pot lipsi cocktailurile.

Fie ca sunteti in vacanta cu cei dragi si vreti sa savurati placerea gustului sublim ce sta ascuns intr-un pahar cu diverse bautiri combinate sau doar vreti sa va relaxati in gradina, la umbra unui copac, gustand din diversele sortimente, trebuie sa incercati cocktailurile rosii, albastre sau albe.

Cocktailuri rosii - Scarlet O'Hara

Pentru acest cocktail aveti nevoie de 60 ml de Southern Confort (poate fi folosit in locul acestuia si coniacul), Suc de lamaie si suc de afine.

Turnati Southern Confort sau coniac intr-un pahar plin cu gheata si adaugati putin suc de lamaie. Umpleti paharul cu sucul de afine si ornati-l cu o felie de lamaie.

Sapphire, un alt cocktail usor de preparat pentru care veti avea nevoie de gin, lamaie si suc de afine.

Turnati ginul si sucul de lamaie intr-un pahar cu gheata dupa ce acestea au fost racite foarte bine. Deasupra turnati sucul de afine.

Cocktailuri albe - Tom Collins

Tom Collins este un cocktail clasic asemanator cu Sapphire pentru ca are in continut gin si suc de lamaie. La acestea se mai adauga si 10 grame de zahar alaturi de 30 de ml de apa minerala.

Combinati 60 ml de gin cu 10 ml suc de lamaie si turnati-le intr-un shaker plin cu gheata alaturi de zahar. Dupa ce agitati continutul bine turnati-l intr-un pahar cu gheata si adaugati apa minerala. Paharul il puteti orna cu o felie de portocala.

Cocktailuri albastre - Blue Lagoon

Chiar daca aproape orice bautura poate sa isi schimbe culoarea in albastru cand este combinata cu curacao nu toate amestecurile au si gust bun.

Pentru Blue Lagoon veti avea nevoie de 50 ml gin, 50 ml limonada, putin suc de lamaie si 50 ml curacao.

Combinati intr-un shaker cu gheata curacao, ginul si sucul de lamaie si agitati pana acestea se racesc bine. Turnati continutul intr-un pahar cu gheata si turnati apoi limonada. Paharul poate fi ornat cu o cireasa, o felie de lamaie sau lime.

Articole asemănătoare

 • Tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano

  O specialitate culinara foarte apetisanta este tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano.

 • Tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi

  O mancare de vara savuroasa pentru un pranz bogat este tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi.

 • Omleta indiana delicioasa cu rosii, ceapa si sos

  Bogate in mirodenii, preparatele culinare din bucataria indiana evidentiaza arome puternice. Pentru a simti gustul deosebit al acestora, va propunem sa pregatiti omleta indiana cu rosii, ceapa si sos.

 • Targ de vinuri la Auchan, Timisoara

  Sortimente numeroase de vinuri rosii, albe, spumante provenind din regiuni viticole ale Romaniei si din podgorii din intreaga lume vor fi expuse la hipermarketul Auchan din Iulius Mall Timisoara.

 • Andrographis paniculata

  Andrographis paniculata este o planta ce se utilizeaza in medicina Ayurvedica, fiind cunoscuta si sub alte nume precum Green Chiretta, Kalmegh, Maha-Tita (King of Bitters). Andrographis paniculata este un arbust din Asia, cu flori albe si violet.