Tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano

 O specialitate culinara foarte apetisanta este tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano.

Ingrediente:

400 g aluat de foietaj

4-5 rosii

1 ardei capia rosu

280 g mozzarella

40 g parmezan

busuioc proaspat sau uscat

oregano

30 ml de ulei de masline

sare

piper


Modul de preparare:

Se incalzeste mai intai cuptorul.

In tava se pune hartie de copt.

Apoi se pune aici foietajul.

Se inteapa foietajul pe alocuri, pentru a nu se umfla prea mult.

Se presara apoi parmezanul ras.

Se pune si piper macinat.

Rosiile impreuna cu ardeiul capia se taie in felii.

Se pune un strat de rosii peste foietaj.

Apoi se continua cu un strat de mozzarella.

Se pun apoi feliile de ardei capia.

Dupa aceea se incepe iar cu rosiile.

Se continua pana ce s-au terminat ingredientele.

Se stropeste totul cu ulei de masline.

Se adauga si sarea.

Se presara oregano si busuioc.

Apoi se da aluatul la cuptor.

Se lasa timp de 35-40 de minute.

Cand este gata, se scoate tarta delicioasa din cuptor.

Se lasa cateva minute.

Apoi se taie si se scoate din tava.

Se serveste calda.

Sursa foto

Articole asemănătoare