Deserturi delicioase. Tarta apetisanta cu mere caramelizate si martipan

 Un desert bun preparat pentru cei dragi aduce veselie. Daca doriti sa ii surprindeti pe cei apropiati, nu ezitati sa preparati tarta apetisanta cu mere caramelizate si martipan.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


Pentru aluat:

250 g faina

100 g unt rece, taiat cuburi

100 g zahar pudra

1 praf de sare

2 oua

 

Pentru umplutura:

200 g martipan

6 mere mici

70 g unt

50 g zahar tos

zeama de la o lamaie mare

scortisoara


Se prepara astfel:

Se incepe cu prepararea aluatului de tarta.

Faina se pune intr-un bol.

In mijloc se face o adancitura, unde se adauga zaharul pudra.

Se mai pun sarea si untul.

Se amesteca mai intai ingredientele din mijloc.

Apoi se incorporeaza si cu faina.

Se adauga apoi si ouale.

Se framanta putin.

Dupa aceea aluatul se pastreaza o ora in frigider.

Dupa acest timp, aluatul rece se pune in formele de tarta.

Se inteapa pe alocuri cu o furculita.

Se acopera cu hartie de copt.

Se lasa la cuptor timp de 15 minute.

In acest timp se pregateste umplutura.

Merele se taie in sferturi.

Se curata de seminte.

Apoi se feliaza mai gros.

Untul (50 g) se pune la topit in tigaie.

Se adauga si merele taiate.

Se pune si zeama de lamaie.

Se adauga si zaharul.

Se presara si scortisoara.

Se calesc la foc mare, pana ce lichidul se evapora.

Tartele gata scoase din cuptor se lasa putin la racit.

Apoi se umplu cu martipan, presand putin.

Dupa aceea se pun si merele caramelizate in forma de tarta.

Se stropesc si cu putin sos de caramel.

Se pun in tava si se lasa la cuptor timp de 10 minute.

Se scot din cuptor.

Se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Apoi se scot din forme.

Se pot servi simple, cu frisca ori cu inghetata.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/30bde0a4c358332285b77c6606dbe922) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139