Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide

Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.

 

Ingredientele necesare sunt:


Pentru aluat:

3 oua

300 g smantana acra sau fermentata

9 linguri de zahar

9 linguri de ulei

225 g faina

1/2 plic de praf de copt


Pentru umplutura:

500 g branza proaspata de vaca, dulce

50 g zahar

1 plic de zahar vanilat

2 oua

70 g stafide

coaja de la 1/2 de lamaie


Se prepara astfel:

Ouale se bat bine.

Apoi se pune smantana.

Se bate pana ce pasta devine omogena.

Se pun zaharul si uleiul.

Se bate bine compozitia pana ce zaharul se topeste.

Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in compozitie.

Se bate cu telul pana ce aluatul devine omogen.

Intr-o tava se pune hartie de copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat.

Se pune la cuptor sa se coaca, timp de 15 minute.

Se scoate din cuptor cand este rumenit.

Se prepara apoi umplutura.

Branza se freaca cu zaharul si cu coaja rasa de lamaie.

Se pun si ouale batute.

Se amesteca pentru a fi totul omogen.

Se pun si stafidele scurse, dupa ce au fost inmuiate in apa calduta si in rom.

Umplutura rezultata se pune peste blatul copt si fierbinte.

Apoi se toarna peste umplutura cantitatea ramasa de aluat.

Se da la cuptor.

Se lasa timp de 35-40 de minute sa se rumeneasca.

Cand este gata prajitura, se scoate din cuptor.

Se lasa in tava pana se raceste.

Apoi se taie in forma de cuburi.

Se serveste alaturi de celelalte bunatati de pe masa.

Sursa foto

Articole asemănătoare