Salata cu rosii, paste si mozzarella

Ingrediente:
 
1 cana rosii cherry, taiate in jumatati
250 g mozzarella, taiata felii subtiri sau cuburi, dupa gust
350 g paste scurte
(optional) 3 linguri seminte de pin, prajite usor
 
pentru sos
 
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
2 linguri de capere, scurse si taiate mare
3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura busuioc proaspat, tocat marunt
1 lingura cu varf ceapa rosie tocata
1 lingura patrunjel tocat
sare, piper
 
Mod de preparare: toate ingredientele pentru sosul de salata se pun intr-un bol si se amesteca bine pana cand compozitia este omogena, plina de culori si arome. Pastrati separat cam doua linguri de sos. Se adauga jumatatile de rosii, mozzarella taiata dupa gust, iar totul se lasa la marinat pentru 20-30 de minute, la temperatura camerei, suficient pentru ca gusturile sa se intrepatrunda. Pastele se fierb in acest timp, se scurg si se stropesc apoi cu putin ulei de masline, adaugandu-le salatei dupa scurgerea intervalului de marinare. Se amesteca usor totul, se lasa la racit si se toarna inainte de servire sosul pastrat. Se poate tine si la frigider pentru 1-2 zile.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare