Compot de portocale si afine
Ingrediente:
3/4 cana apa
3/4 cana zahar
1 portocala mare, desfacuta in sferturi pe lungime si apoi in felii foarte subtiri (nu se curata de coaja)
1/4 cana afine proaspete sau inghetate, feliate subtire
1 lingura lichior de portocale
Preparare:
Apa si zaharul se aduc in punct de fierbere pe foc moderat, amestecand continuu pana se dizolva zaharul. Se adauga portocala si se fierbe la foc mic aproximativ 25-30 minute, fara capac, amestecand ocazional, pana coaja de portocala devine transparenta, iar siropul a scazut la 2/3 de cana.
Se toarna intr-un vas rezistent la temperaturi mari se se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se adauga afinele si lichiorul, se acopera si se pune la rece pentru o ora, pana se intareste.
Nota:
Compotul se poate tine la rece chiar si 4 zile.
Portii: 2 cani.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Bautura fierbinte cu suc de portocale si mirodenii
Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.
-
Cocktail cu rom alb, ceai si lichior de portocale
O bautura cu putin alcool, gust placut de portocale si note de tanin de la ceaiul negru.
-
Cocktail cu vermut, scortisoara si suc de portocale
Dulce, cu note inedite de scortisoara si gust dulce-acrisor de portocala bine coapta, este potrivit pentru o petrecere sau alta ocazie speciala.
-
Salata de morcovi cu suc de portocale si mirodenii
O salata ce poate fi o gustare consistenta, delicioasa si racoritoare, cu note diverse si interesante de portocale, chimen, scortisoara, totul avand in fundal gustul dulce al morcovilor.
-
Smoothie cu rodie, struguri si suc proaspat de portocale
Gustul intens de rodie se intalneste cu cel revigorant de portocala si cu notele dulcege ale strugurilor pentru o bautura o combinatie gata imediat si perfecta pentru vara.