Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Cornulete foarte fine

 Preparate rapid, cornuletele foarte fine pot constitui un desert numai bun de savurat cu o bautura calda.


Ingrediente:

300 g faina

200 g smantana

100 ml bors

un praf de sare

300 g rahat

60 g zahar pudra

 

Mod de pregatire:

Se cerne faina pe o planseta.

La mijloc se adauga smantana, putin bors si praful de sare.

Se framanta un aluat care se da la rece o noapte.

Se intinde o foaie care se taie in patrate cu laturile de cate 4 cm, pentru a obtine cornulete foarte mici si la mijloc se pune o bucatica de rahat.

Se rasucesc incepand cu un colt al patratului.

Se coc la foc potrivit si se tavalesc fierbinti in mult zahar pudra.

Sursa foto

Alte articole

Friptura de vita cu sos, o reteta dietetica
Pregatiti carnea presarand pe fiecare parte amestecul de ierburi cu usturoi. Incalziti o tigaie mare la foc mic si apoi prajiti timp de aproximativ doua minute carnea, pe fiecare parte.
Retete de post. Cornulete cu bors
O reteta simpla si gustoasa in acelasi timp, cornuletele cu bors sunt foarte bune pentru desertul dintr-o zi de post.
Adiantum
"Cea mai populara specie de feriga la noi. Este o feriga delicata inalta de 20 - 40cm, are frunze mici dintate, verzi stralucitoare, foarte fine in forma de pana, sustinute de petioli oarte subtiri, sarmosi dar supli de culoare neagra.
Phonix
Ph. Canariensis este o planta robusta. Cu varsta formeaza un trunchi brun, fibros, cu frunze mari, rigide, de culoare verde inchis, in varf. Spre deosebire de aceasta specie, Ph. Roebelinii este mai putin inalt, avand foliolele frunzei foarte fine, frumos arcuite, albicioase pe fata inferioara.
Scirpus
Planta are aspectul unei tufe, alcatuite din frunze cu aspect de iarba, lungi de 25-35 cm., foarte fine, de culoare verde. Cu varsta acestea capata pozitie pendenta.