Friptura de vita cu sos, o reteta dietetica

Ingrediente

4 bucati de carne de vita fara os

1 lingurita de condimente cu usturoi, fara sare

1 cana supa de vita

1/4 ceasca de migdale intregi

1 lingura de migdale taiate marunt

1/4 ceasca sos de afine

1 lingura de hrean dat prin razatoare

Mod de preparare

Pregatiti carnea presarand pe fiecare parte amestecul de ierburi cu usturoi. Incalziti o tigaie mare la foc mic si apoi prajiti timp de aproximativ doua minute carnea, pe fiecare parte. Adaugati supa si lasati tigaia la foc mic pana cand continutul incepe sa fiarba.

Reduceti intensitatea focului treptat, acoperind tigaia care va ramane pe aragaz timp de 30 - 40 de minute, timp in care carnea va deveni frageda.

Intre timp intr-o tigaie medie prajiti migdalele la foc mediu intre sase si opt minute, pana cand acestea capata o culoare aurie. Dupa aceasta etapa transferati-le in vasul unui blender. Prajiti apoi si migdalele maruntite, pana la 4 minute, amestecand ocazional.

Migdalele intregi din blender trebuie sa devina foarte fine. Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul de afine, hreanul, si 1/2 lingurita din amestecul pentru friptura cu usturoi. Amestecati bine.

Inainte de servire pe fiecare bucata de carne puneti aproximativ doua lingurite de sos, garnitura fiind migdalele maruntite.

Valori nutritionale

Calorii - 228

Grasimi - 9.0 grame

Grasimi polinesaturate - 1.5 grame

Grasimi mononesaturate - 5.0 grame

Colesterol - 47 miligrame

Sodiu - 65 miligrame

Carbohidrati - 9 grame

Zaharuri - 5 grame

Fibre - 2 grame

Proteine - 28 grame

Foto: 1

Articole asemănătoare