Crema de mere

crema de mereIngrediente:
750 g mere ionatane 
1/2 baton vanilie   
3-4 foi gelatina  
400 g frisca  
200 g zahar  

Preparare:
Merele se curata, se taie in 4, li se scot semintele, apoi se taie felii si se fierb cu 250 ml apa, vanilie si zahar. Dupa ce au fiert, se scot si se dau prin sita si se adauga gelatina topita. Cand crema s-a racit, se adauga 250 gr frisca, se pune intr-o forma creata, de sarlota si se da la frigider. Apoi, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.

Articole asemănătoare

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail racoritor cu menta, whiskey si suc de mere

    O reteta pentru o bautura cu gust intens de mere dulci, parfumate, bine coapte, prospetimea mentei abia culese si un whiskey de calitate.

  • Cocktail cu whiskey si cidru de mere

    O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.

  • Cocktail cu rom si suc de mere

    O reteta simpla si usor de pregatit acasa, gata imediat, pentru care puteti folosi suc de mere proaspat sau din cutie.