Crema de mere

Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina, 400 g. frisca, 200 g. zahar. Preparare: Merele se curata, se taie in patru, li se scot semintele, apoi se taie felii si se fierb cu 250 ml. apa, vanilie si zahar. Dupa ce au fiert se scot, se dau prin sita si se adauga gelatina topita. Cand crema s-a racit, se adauga 250 g. frisca, se pune intr-o forma creata, de sarlota si se da la frigider. Apoi, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.

Articole asem─ân─âtoare

  • Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere

    O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.

  • Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

    O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail racoritor cu menta, whiskey si suc de mere

    O reteta pentru o bautura cu gust intens de mere dulci, parfumate, bine coapte, prospetimea mentei abia culese si un whiskey de calitate.