Crema de mere

Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina, 400 g. frisca, 200 g. zahar. Preparare: Merele se curata, se taie in patru, li se scot semintele, apoi se taie felii si se fierb cu 250 ml. apa, vanilie si zahar. Dupa ce au fiert se scot, se dau prin sita si se adauga gelatina topita. Cand crema s-a racit, se adauga 250 g. frisca, se pune intr-o forma creata, de sarlota si se da la frigider. Apoi, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.

Articole asem─ân─âtoare

  • Suc de mere cu portocala si mirodenii

    In locul unei cani cu vin rosu fiert de ce sa nu incercati o varianta fara alcool, cu gust puternic de mere si note exotice?

  • Rom cu suc de mere

    O bautura delicioasa atunci cand este calda (dar buna si rece), aceasta reteta cu rom brun si suc de mere proaspat sau din cutie este excelenta mai ales in zilele friguroase.

  • Suc de mere cu mirodenii

    O reteta simpla, inspirata de vinul fiert dar avand la baza sucul dulce de mere (din cutie sau pregatit in casa, dupa gust), aromata si servita fierbinte.

  • Smoothie cu mar si otet de mere

    O lingurita de otet de mere de calitate va da acestui smoothie cu mar si fructe de padure un gust usor acrisor, aparte, cu o aroma speciala. O reteta pentru cei care vor sa incerce cu totul altceva cand vine vorba de o bautura sanatoasa.

  • Cocktail cu vin rose si suc de mere

    O bautura usoara, in care un vin rose de calitate se intalneste cu sucul de mere acrisor si prospetimea frunzelor de menta.