Crema pentru protectie solara, realizata acasa cu uleiuri pure si unt de Shea
Odata cu sosirea zilelor calduroase de vara, pielea noastra este afectata de razele solare, de aceea trebuie sa ii acordam atentie protejand-o cu o crema cu factor mare de protectie solara.
Una dintre cele mai bune metode de protectie o constituie prepararea unei asemenea creme acasa, chiar de catre dumneavoastra. Astfel veti avea garantia ca ceea ce folositi este un produs natural, ce nu ataca pielea.
Pentru a prepara o crema pentru protectie solara, aveti nevoie de ingredientele de mai jos:
ulei din nuca de cocos
unt de Shea
ulei pur de susan
gel de aloe vera
pulbere de oxid de zinc
Modul de preparare este acesta:
Se ia un castron mic din otel inoxidabil, care se pune intr-o cratita inalta, care cuprinde apa.
Se pune pe foc pentru a se incalzi apa.
In castronul mic se pun 2 linguri de ulei din nuca de cocos.
Apoi se adauga si o lingura de unt de Shea, care are mari proprietati hidratante.
Se mai pune si o jumatate de lingurita de ulei pur de susan.
Se asteapta pana ce apa se incalzeste si acestea incep incet sa se topeasca.
Cand este topita toata compozitia, se toarna intr-un recipient de sticla de masurare.
Se mai adauga si o jumatate de lingurita de gel de aloe vera si 2 lingurite de pulbere de oxid de zinc.
Se amesteca totul.
Adaugarea oxidului de zinc contribuie la o mai buna protectie solara.
Untul de Shea contine acid cinamic, ce ajuta astfel la protejarea in mod natural impotriva razelor solare.
Acesta asigura deopotriva protectie pentru piele, dar si hidratare pentru aceasta.
Uleiul din nuca de cocos are proprietati antibacteriene, hraneste pielea si ii reda un aspect sanatos.
Uleiul de susan detine proprietati de hidratare a pielii, este antioxidant si bogat in vitamina E.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cocktail tropical cu rom brun si suc de ananas
O bautura cu gust dulce si aromat de fructe tropicale si o baza solida de rom brun.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce
Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.