Cura de struguri

cura cu struguriEste recomandata cura de struguri de 1-2kg/zi. Strugurii reprezinta un excelent diuretic, laxativ, elimina acidul uric. Aceasta cura este indicata contra dermatozelor si in cazul unor tipuri de tuberculoza pulmonara. Cei mai indicati struguri pentru a face cura sunt: pineau, pineau negru, de Burgogne, pineau alb, Riesling, petit gris.
Chiar si in tratarea obezitatii, contrar parerii ca strugurii aduc un aport caloric ridicat, se recomanda ca o zi din cinci sa se consume exclusiv struguri (1-1,5 kg).

 

Articole asemănătoare

 • Suc proaspat de struguri cu ghimbir si banane

  Un suc de struguri cu un plus de aroma picanta de la ghimbir (puteti pune mai mult daca va place gustul).

 • Ce trebuie sa stim despre cura de detoxifiere din toamna

  Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.

 • Delicii de toamna. Dulceata de struguri

  Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.

 • Briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca

  Preferate la o ceasca de cafea sau la o ciocolata calda, briosele se realizeaza foarte usor. Va propunem sa incercati reteta de briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca.

 • Soiuri de struguri pentru vinuri albe

  La stabilirea soiurilor de struguri destinate obtinerii vinului se are in vedere ca acestea sa fie de mare productie, rezistente la temperaturi scazute, sa asigure produse superioare si vinuri cat mai complete, aromate si echilibrate.