Curcumina (curcuma), condimentul magic al Indiei

In conditiile in care societatea isi indreapta atentia din ce in ce mai mult catre tratamentele medicinei alternative, plantele exotice, autohtone si cele care cresc pe meleaguri indepartate,  isi dezvaluie proprietatile curative de care oamenii tineau cont in trecut.  

Curcumina a capatat din nou in ultimul timp o popularitate sustinuta de practicile vechi ale medicinii Ayuverda si de descoperirile cercetatorilor de astazi.

Curcumina ( curcuma, curry ) poate vindeca rani, pastreaza tenul fin si curat, iar proprietatile curative nu se opresc aici.

Este obiect de studiu in lupta cu celulele cancerigene.

Curcumina face parte parte din familia ghimbirului. Rizomii sai sunt cultivati, recoltati, fierti, uscati si transformati apoi in pulbere.

Aceasta planta este folosita pentru a aroma preparate din multe parti ale Asiei. Cel mai mare producator de curcumina este districtul Erode al Tamil Nadu din India. Din acest motiv se vorbeste si despre "Orasul Galben".

Ayurveda foloseste multe tratamente bazate pe aceasta planta, pentru tratarea taieturilor, arsurilor, ranilor deschise sau vanatailor pentru ca are in compozitia ei naturala proprietati antibacteriene si antiseptice, confirmate de noile descoperiri.

Curcumina functioneaza la nivel celular, controland activitatea acestora si cercetatorii sustin ca poate face distinctia intre celulele sanatoase si cele rele,  pe care le si distruge.  Protejeaza celulele de factori nocivi ce le-ar putea degrada integritatea.

Ajuta sistemul imunitar, il face  mult mai rezistent si astfel organismul poate sa faca fata diverselor forme de cancer.

Pana si medicamentele conventionale folosesc acest compus deoarece este eficient in prevenirea unui spectru larg de afectiuni.

Curcumina este studiata si pentru proprietatile descoperite recent de a trata multe din cauzele bolii Alzheimer.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Gazania - regele de cupru al toamnei

  Gazania este o planta de toamna inrudita cu floarea soarelui, apreciata indeosebi pentru forma si coloritul spectaculos al petalelor. Oricunde s-ar gasi, aceasta inveseleste si bine dispune persoanele din preajma.

 • Turmericul, ingredientul indian care iti ingrijeste pielea

  Turmericul sau curcuma este un condiment de baza in bucataria indiana, din aceeasi familie cu ghimbirul. In Orientul Mijlociu si sud-estul Asiei, a oferit mii de ani remediu pentru afectiunile oamenilor.

 • Cele mai populare condimente indiene

  Mancarea indiana este deosebita fiindca in esenta reprezinta amestecuri de ingrediente si arome exotice.

 • Piperul negru - condimentul cu proprietati medicale

  Ce este mic, negru, se gaseste sub forma de boabe sau macinat si este folosit frecvent de gospodine? Daca primul lucru care v-a sosit in minte este piperul atunci ati ghicit.