De ce sunt mai sensibile femeile la frig?


In opinia anumitor cercetatori si jurnalisti din Germania frigul ar trebui considerat o boala mai ales avand in vedere faptul ca "exista suficiente simptome, cauze, terapii si un numar mare de pacienti".

De cele mai multe ori persoanele de sex feminin se plang ca au probleme, ca le este frig. Este oare o plangere nefondata sau intr-adevar le este frig si ingheata mai repede decat barbatii?

Un lucru este cert: tesutul adipos al femeilor este mult mai subtire fata de cel al barbatilor, de aceea corpul pierde mai repede caldura. Pe langa acest lucru, femeile au in general mai putini muschi. Tocmai acestia produc mai multa caldura fata de celalate tesuturi mentinand-o mai mult timp. Mai exista un lucru dovedit: femeile consuma mai putine calorii decat barbatii, prin urmare produc mai putina caldura in corp.

Bineinteles ca exista si exceptii, despre care auzim mult mai rar: femei carora nu le este frig decat in conditiile in care se afla afara toamna sau iarna cand temperaturile sunt foarte scazute, iar barbati care nu pot dormi fara sosete groase.

Frigul din organism este datorat si unor cauze organice, sper exemplu circulatia periferica foarte problematica, fiind de cele mai multe ori urmare a lipsei de miscarii. Un alt motiv ar putea fi insuficienta lichidelor din organism, dar si consumul excesiv de cafea, fumatul intensiv sau tensiune arteriala scazuta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Patru "antibiotice" naturale pe care le puteti folosi oricand

  Patru solutii naturale care pot sa ne ajute sa avem un sistem imunitar mai puternic, mai rezistent in fata infectiilor de tot felul, si introduse in alimentatie ne vor face mai sanatosi si, de ce nu, mai plini de energie.

 • Citricele, de ce sunt necesare iarna?

  Citricele sunt fructe originare din partea Asiei de Sud-Est care se invecineaza cu nord-estul Indiei, Myanmar si provincia Yunnan din China. In zilele noastre, totusi, cea mai mare parte a globului se bucura de gustul si proprietatile lor gratie circulatiei marfurilor pe piata internationala.

 • De ce este sanatos sa consumam fructe ?

  Fructele se numara printre alimentele cele mai delicioase de pe Pamant si spre deosebire de altele sunt produse in mod natural pentru a fi consumate.

 • De ce trebuie sa consumam fructele si legumele cu coaja?

  Fructele si legumele se numara printre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, motiv pentru care consumul lor este indispensabil pentru o viata cu adevarat sanatoasa.

 • De ce sunt plantele verzi?

  De-a lungul meridianelor terestre lumea vegetala cunoaste o varietate impresionanta de forme, culori si caracteristici bio-chimice. Unul dintre elementele comune tuturor speciilor poate fi observat dintr-o singura privire de oricine si este reprezentat de culoarea verde a plantelor.