Decoctul de smochine, un remediu natural pentru bronsite

 Smochinele sunt fructe cunoscute inca din antichitate pentru proprietatile sale remarcabile aduse sanatatii.

 Fructe subtropicale, se cultiva, in principal, in tarile mediteraneene, in vreme ce la noi se gasesc in Dobrogea.


Consumul de smochine este incurajat deoarece acestea sunt bogate in saruri minerale, precum potasiu, fosfor, fier, calciu si sodiu. Smochinele mai au si un efect energetic si remineralizant asupra organismului nostru.


Decoctul de smochine este recomandat ca fiind un remediu excelent pentru bronsite cronice, guturai, laringite si altele.


Decoctul de smochine se prepara astfel: 40-120 g smochine la 1 litru de apa.


De asemenea, este bun si pentru starile febrile si se poate face si gargara cu acesta pentru gingivita sau angina.


In medicina chineza, smochinele sunt intrebuintate pentru detoxificarea organismului. Bineinteles, acestea au rolul si de a stimula si creste imunitatea organismului nostru, prevenind virozele respiratorii.


Din multitudinea de beneficii pe care ni le ofera smochinele pentru sanatate, acestea stimuleaza digestia, elimina toxinele, impiedica asimilarea grasimilor, fiind utilizate ca ajutor in curele de slabire chiar daca sunt foarte dulci.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel

    Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.

  • Strugurii Venus

    Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.

  • Iarba de lamaie, un remediu natural care previne cancerul

    Iarba de lamaie apartine familiei gramineelor - la fel ca si graul, secara sau orzul-, are aspect de ceapa verde si miroase puternic a lamaie. Cymbopogon citratus, pe numele sau stiintific, pare la inceput un amalgam de caracteristici imprumutate de pretutindeni din natura.

  • Sirop natural din coacaze negre

    Fructe foarte aromate, coacazele negre sunt de 3-4 ori mai bogate in vitamina C in comparatie cu portocalele. In zilele de vara, un sirop natural cu aroma de fructe poate fi potrivit in combinatie cu un pahar de apa rece, pentru a prepara o bautura racoritoare.

  • Rostopasca - un remediu impotriva orbirii

    Rostopasca este o planta erbacee cu flori galbene-aurii a carei tuplina contine un suc ce se foloseste ca remediu natural.


Warning: fopen(cache/92082c770d74acf046b125cf50acfa5d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139