Dieta sanatoasa cu putini carbohidrati

- De cuvantul "dieta" se sperie multe persoane care incearca sa scape de cateva kilograme in plus, din cauza ca adesea se intelege eronat ca dieta inseamna interzicerea consumului alimentelor preferate. Din fericire exista si alternative sanatoase precum dieta cu putini carbohidrati.

Cei care se hotarasc sa urmeze o dieta de cele mai multe ori incearca sa scape de greutatea considerata in plus. Exista insa si o alta categorie care adopta sfaturile nutritionistilor si specialistilor pentru sanatate.

Carbohidratii reprezinta o categorie foarte importanta de nutrienti, la fel ca glucidele, fiind utilizati de organism pentru rolul lor energizant.

Pentru adultii sanatosi, cu o greutate normala si fara membri ai familiei suferinzi de obezitate, dieta cu putini carbohidrati va fi benefica daca sunt respectate cateva reguli de baza. Nutritionistii recomanda consumul de alimente din cereale integrale, multe fructe si legume.

Un mod de viata care implica un consum scazut de carbohidrati este principala cauza a obezitatii, un fenomen ingrijorator, in Statele Unite. Pentru aceste persoane dieta s-a dovedit a fi nefolositoare. Doar persoanele care incearca sa isi impuna sa urmeze un mod sanatos de viata, isi doresc totodata sa renunte la burta si cateva kilograme, pot beneficia din plin de avantajele unei diete cu putini carbohidrati.

Daca va hotarati sa urmati o dieta cu putini carbohidrati nu uitati ca aceasta nu interzice, nici nu impune consumul unor anumite alimente si cantitatile le alegeti dumneavoastra in functie de cat puteti manca.

Printre alimentele recomandate de specialisti se numara carnea de pasare, vita, pestele, legumele precum brocoli, spanac sau sparanghel, branza si puteti de asemenea manca si oua.

Articole asemănătoare