Diete cu fructe, legume si peste. Ce peste este recomandat sa consumam?

Orice dieta sanatoasa contine multe fructe, legume si peste. Daca in privinta fructelor si legumelor informatiile sunt in general bogate, ce ar trebui sa stim legat de consumul de peste. Este mai indicat sa consumam peste marin, peste de apa dulce sau de crescatorie ? In crescatoriile de peste ne-am putea gandi ca elementele chimice nocive nu ajung.

Consumul de peste este unul dintre cele mai importante lucruri de indeplinit pentru cine cauta sa patrunda tainele alimentatiei sanatoase si longevitatii, marturisesc la unison specialistii nutritionisti. Pestele este o inegalata sursa de proteine si grasimi sanatoase, fiind capabil sa reduca colesterolul si sa ajute la pastrarea sanatatii inimii.
 
Oricat de simplu ar parea insa, atunci cand suntem pusi in situatia de a face cea mai buna alegere ne confruntam cu o serie de intrebari: "Care este cea mai sanatoasa specie?",  "Cat de hranitor este pestele congelat?", "Ce specii sunt mai putin probabil contaminate cu mercur?" etc.

Pentru cei dintre noi care locuim departe de habitatele naturale ale pestilor, in sate sau orase neinsemnate, este o adevarata provocare sa cumparam produse proaspete. Uneori pestii scosi la vanzare drept proaspeti pot fi pescuiti cu  doua saptamana in urma, nu cu o zi asa cum ne-am astepta.  In cazul pestelui congelat  perioada de conservare poate fi de asemenea destul de indelungata.

Aproape toti pestii si scoicile contin urme de mercur, insa unele tipuri au un continut mai ridicat decat altele.

Amintim in continuare cateva dintre speciile care au un continut scazut de mercur si care pot fi servite fara probleme de persoanele sensibile de 2-3 ori pe saptamana: somonul, somnul, heringul, macroul si hamsiile. Un continut moderat de mercur au: codul, bibanul si tonul, acestia fiind recomandati la aproximativ 6 mese pe luna. Pe de alta parte trebuie sa stiti ca pestii de mari dimensiuni au de regula mai mult mercur, pentru ca avand in general o durata de viata lunga au mai mult timp la dispozitie sa asimileze elementul chimic.  
 

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos cu nucsoara si unt

    Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.

  • Legume si fructe bogate in fier

    Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

  • Masca faciala cu fructe tropicale

    Intrebuintata cu regularitate, o masca faciala naturala si preparata cu fructe proaspete ori alte ingrediente naturale este intotdeauna benefica pentru pielea noastra. Va propunem sa incercati masca de fata cu fructe tropicale.

  • Salata de cartofi cu porumb si ardei gras

    Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.


Warning: fopen(cache/90fda7c765e9269c5dfb0755e9066f1b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139