Efectele curei de struguri

Pentru a putea fi utilizati cu folos in regim de cura, strugurii  trebuie sa fie copti, adica sa aiba gust dulce. In prima saptamana are loc procesul de adaptare a organismului la noul regim, iar in urmatoarele doua se produce efectul curei de struguri, de aceea inceputul se face cu cantitati minime, care apoi se sporesc zilnic pana la maximum 3-4 kg pe zi.  

Strugurii se caracterizeaza prin continutul lor variat si bogat in vitamine. Unele din aceste substante functioneaza drept catalizatori ai proceselor de oxidoreducere din organism, altele ajuta la intretinerea bunei troficitati a tegumentelor, a diferitelor organe (ficat, stomac) sau a diferitelor functiuni (vedere, digestie). 

Zaharurile simple din struguri reprezinta elementul cel mai necesar pentru efortul muschilor si devin indispensabile pentru functia muschiului cardiac si cea a sistemului nervos central.

Actiunea alcalinizanta a strugurilor se datoreaza continutului mare de acizi care determina formarea de carbonati si fosfati. Prin aceasta strugurii contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic absolut necesar bunei activitati a celulelor si previne fenomenele de acidoza.

Continutul foarte variat de saruri minerale si ioni (potasiu, siliciu, calciu, fier, magneziu, cupru, clor, iod, etc) i-a facut pe unii sa atribuie strugurilor valoarea unui produs zaharat polimerizat si hipomineralizat. Aceasta din urma favorizeaza ionizarea, marind astfel activitatea biologica a acestor componente. Aportul mare de zaharuri, caracteristic strugurilor, ofera organismului combustibil si rezerve de combustibil. Cura de struguri cruta asadar organismul de cheltuiala rezervelor sale lipidice si protidice si de energie necesara acestor transformari.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Suc proaspat de struguri cu ghimbir si banane

    Un suc de struguri cu un plus de aroma picanta de la ghimbir (puteti pune mai mult daca va place gustul).

  • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

    Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

  • Delicii de toamna. Dulceata de struguri

    Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.

  • Briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca

    Preferate la o ceasca de cafea sau la o ciocolata calda, briosele se realizeaza foarte usor. Va propunem sa incercati reteta de briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca.

  • Soiuri de struguri pentru vinuri albe

    La stabilirea soiurilor de struguri destinate obtinerii vinului se are in vedere ca acestea sa fie de mare productie, rezistente la temperaturi scazute, sa asigure produse superioare si vinuri cat mai complete, aromate si echilibrate.


Warning: fopen(cache/b85494fcf50a5eeccb858480e96b4f7b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139