Faclia din Africa

kniphofia

Probabil ca acest crin deosebit care seamana foarte bine cu o torta a fost constient de unicitatea sa atunci cand s-a urcat la bordul vaporului din Capul Bunei Sperante pentru a strabate drumul lung spre Europa. Ajunsa in Olanda frumusetea sud - africana s-a instalat in anul 1686 in gradina botanica, unde s-a lasat admirata si apreciata de vizitatori. Petalele subtiri de culoare rosu - galbui si frunzele asemanatoare cu cele ale stufului i-au impresionat pe toti iubitorii florilor, astfel nu dupa mult timp crinul s-a lasat admirat si in oazele de verdeata din Germania sau din alte tari europene.

Pana in zilele noastre, pe langa crinul "original" kniphofia uvaria, au mai aparut inca doua specii, astfel incat varietatea de culori ale sortimentului s-a schimbat putin: petalele au o singura nuanta de portocaliu sau galben dar si alb - verzui.

Este de inteles ca acest crin are nevoie de un loc insorit, de multa lumina, iar pamantul in care se planteaza trebuie sa fie permeabil si nu foarte bogat in substante nutritive. Floarea se dezvolta foarte bine mai ales cand pamantul care ii inconjoara tulpina este acoperit cu un strat de ingrasamant natural sau cu pietris, deoarece acesta va impiedica uscarea.

In cazul in care plantati la un loc mai multe flori si nu doar una singura va veti putea bucura de minunatia culorilor, dar si de simbolul si expresia bucuriei de viata a africanilor, pe care ne-a adus-o acest crin tocmai de la Capul Bunei Sperante.

Sursa foto

 

Articole asemănătoare

  • Strelitzia reginae, planta tropicala din casa ta

    Florile tropicale au fascinat intotdeauna lumea Botanicii prin frumusetea si diversitatea lor uriasa. Despre Strelizia se poate spune fara nicio exagerare ca se situeaza in topul celor mai populare. Dintre cele 4 specii perene care se cunosc in prezent, originare din Africa de Sud, numai una poate fi crescuta ca planta de interior: Strelitzia reginae.

  • Vinul din Lumea Veche VS Vinul din Lumea Noua

    Cele mai nobile vinuri din lume se disting prin stil, culoare si consistenta, iar inainte de toate printr-un gust desavarsit.

  • Retete din Africa de Sud. Dovleac la cuptor cu rozmarin si ulei de masline

    Bucataria africana se distinge printr-o finete a artei prepararii retetelor culinare. Dovleacul la cuptor cu rozmarin si ulei de masline face parte din retetele care starnesc curiozitatea gustului si va imbie la a o prepara.

  • Plante care fac minuni: coriandrul si busuiocul

    Coriandrul - aroma norocoasa din Africa Uleiul eteric extras din planta provenita din nordul Africii stimuleaza microcirculatia sanguina

  • Curmalele - gustoase si foarte hranitoare

    Curmalele, cunoscute si sub denumirea de Phoenix dactylifera, fac parte din familia Palmaceae. Acestea cresc in regiunile sub-tropicale si in zonele desertice din Africa de Nord, statele arabe, California si Australia.


Warning: fopen(cache/1987fb251b542b2a704289d69e0e60a5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139