Retete din Africa de Sud. Dovleac la cuptor cu rozmarin si ulei de masline

 Bucataria africana se distinge printr-o finete a artei prepararii retetelor culinare, dar si prin varietatea ingredientelor sanatoase pe care acestea le contin.

Dovleacul la cuptor cu rozmarin si ulei de masline face parte din retetele care starnesc curiozitatea gustului si va imbie la a o prepara.

 

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

un dovleac butternut

o legatura de rozmarin proaspat

ulei de masline

sare

piper


Se prepara astfel:

Dovleacul se spala si se curata de coaja.

Apoi se taie in felii.

Se curata de seminte.

Dupa aceea se infige o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri, pentru a usura inserarea rozmarinului.

Ramurelele de rozmarin se trec prin gaurile facute.

Feliile rezultate de dovleac cu rozmarin se pun in tava.

Miezul dovleacului se unge cu ulei de masline.

Apoi se presara sare si piper peste aceste felii.

Se pun apoi la cuptor.

Se coc la foc mediu, pana ce miezul dovleacului devine moale.

Se servesc atata timp cat sunt calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare