Retete din Africa de Sud. Dovleac la cuptor cu rozmarin si ulei de masline
Bucataria africana se distinge printr-o finete a artei prepararii retetelor culinare, dar si prin varietatea ingredientelor sanatoase pe care acestea le contin.
Dovleacul la cuptor cu rozmarin si ulei de masline face parte din retetele care starnesc curiozitatea gustului si va imbie la a o prepara.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
un dovleac butternut
o legatura de rozmarin proaspat
ulei de masline
sare
piper
Se prepara astfel:
Dovleacul se spala si se curata de coaja.
Apoi se taie in felii.
Se curata de seminte.
Dupa aceea se infige o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri, pentru a usura inserarea rozmarinului.
Ramurelele de rozmarin se trec prin gaurile facute.
Feliile rezultate de dovleac cu rozmarin se pun in tava.
Miezul dovleacului se unge cu ulei de masline.
Apoi se presara sare si piper peste aceste felii.
Se pun apoi la cuptor.
Se coc la foc mediu, pana ce miezul dovleacului devine moale.
Se servesc atata timp cat sunt calde.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii
Printre mancarurile bune cu care sa va incantati musafirii se regaseste si reteta de oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii.
-
Pui la cuptor cu lamaie si rozmarin
Daca este o seara in care asteptati multi musafiri, atunci le puteti pregati o reteta perfecta de care vor fi incantati: pui intreg la cuptor cu lamaie si rozmarin.
-
Cartofi la cuptor cu branza si oua
O reteta nemaipomenit de gustoasa pentru o masa cu adevarat delicioasa este cea de cartofi la cuptor cu branza si oua.