Fast-food-urile sunt sanatoase?

 Zilnic, unul din patru americani mananca la fast-food. De aceea, America a fost numita o natiune "fast-food". Romania calca pe urmele americanilor consumand tot mai multe alimente preparate la minut.

Desi alimentatia tip fast-food nu este tocmai indicata din punctul de vedere al sanatatii, intalnim la tot pasul restaurante care ofera mancare, destul de gustoasa ce-i drept, in timp record.

Acestea sunt o optiune ieftina, rapida, cu gust bun, intr-un secol al vitezei in care timpul conteaza cel mai mult. Chiar daca mancarea de la fast-food-uri contine destul de multe calorii si grasimi nesanatoase pentru organism, multa lume o prefera.

Pentru a face alegeri sanatoase in ceea ce priveste mancarea rapida ar fi indicat sa verificati continutul nutritional al alimentelor pe care le veti consuma.

De multe ori, mancarurile care par a fi sanatoase dauneaza organismului.

Sfaturi pentru a face o alegere sanatoasa in privinta mancarurilor de tip fast-food:

Selectati cu atentie meniul, acordand o importanta crescuta descrierilor din meniu. Preparatele prajite in ulei, in tigaie, pane, cremoase, crocante sau in sos de smantana sunt de regula bogate in calorii, in grasimi nesanatoase. Cel mai indicat ar fi sa comandati legume si anumite feluri de carne.

Beti apa in timpul mesei sau ceai neindulcit cu gheata.

Consumati legumele si celelalte feluri de mancare fara sosuri. Folositi doar uleiul de masline si otetul, insa in cantitati mici. Inlocuiti produsele alimentare prajite sau fierte in ulei sau unt, cu cele fripte sau innabusite.

Sarea este un alt element pe care ar trebui sa-l ocoliti. In restaurantele fast-food mancarurile tind sa fie bogate in sodiu.

De asemenea daca veti manca relaxat si nu pe fuga, hrana va fi digerata mai bine.

Este de dorit sa aveti o alimentatie moderata pentru mentinerea unei nutritii bune si a unei diete controlate.

Culturile asiatice au tendinta de a manca foarte sanatos, deoarece in bucataria acestora legumele sunt ingredientele de baza. Carnea este folosita adesea drept condiment.

In Romania, desi teoretic stim cu totii ce trebuie sa consumam, mereu ajungem sa mancam tot ce nu este sanatos si nu ne face bine.

Cum era de asteptat a aparut si un rival al fast-food-urilor. A aparut notiunea de "slow-food". Preparatele din meniul slow-food sunt sanatoase, nu contin coloranti, aditivi sau conservanti si sunt o alternativa naturala impotriva alimentelor oferite de fast-food-uri.

Olandezul Bart Gouma, initiatorul acestei miscari, a venit si in Romania pentru a descoperi diversitatea produselor traditionale si pentru a le promova.

Retetele sale au ingrediente romanesti, naturale, fara conservanti, iar carnea este pregatita in asa fel incat sa isi pastreze vitaminele si proprietatile. In tara noastra s-au infiintat, pana in momentul de fata, filiale in : Brasov, Bran-Moeciu, Bucuresti, Brustiroasa, Tarnava Mare si Turda.

Articole asemănătoare

  • Echilibru in alimentatie de sarbatori

    Fast Food, mancare cu multa grasime si glucide reprezinta in preajma sarnatorilor de Craciun o adevarata povara pentru stomac

  • Slow Food vs. Fast Food

    Slow Food si Fast Food reprezinta doua trend-uri ale epocii noastre, total diferite si contradictorii. Slow Food

  • Fast food-ul poate fi sanatos

    Mancarea oferita de fast food-uri este ieftina, te saturi usor dupa ce o consumi si are si un gust bun. Daca obisnuiti deseori sa mancati in oras, optiunea cea mai convenabila este mancarea preparata de fast food-uri. Din nefericire nu este mereu si o optiune sanatoasa.

  • 5 fructe care va ajuta sa slabiti

    Conform nutritionistilor dietele sanatoase si echilibrate ar trebui sa previna aparitia unor kilograme nedorite in timp. De asemenea si sanatatea se va situa la un cu totul alt nivel daca urmam sfaturile specialistilor din acest domeniu.

  • Salata gustoasa cu legume si zarzavaturi din gradina dumneavoastra

    Cand vorbim de salata ne gandim si la cele preparate de fast-food-uri. Arata foarte bine, insa gustul parca lipseste. Chiar daca pare complicat, puteti sa cresteti si dumneavoastra salata acasa, intr-un colt al gradinii. Chiar si un balcon spatios ar putea fi folosit pentru cresterea salatei.


Warning: fopen(cache/39a3ffc65519e6f079d038f172983295) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139