Echilibru in alimentatie de sarbatori

Fast Food, mancare cu multa grasime si glucide reprezinta in preajma sarbatorilor de Craciun o adevarata povara pentru stomac si ficat. Dulciurile care ne trag cu ochiul, prajiturelele, turta dulce si ciocolata au "grija" de forma soldurilor si nu numai.

In dimineata de Craciun, dupa ce despachetam darurile, putem lua un mic dejun sanatos, care sa contina cu precadere legume, fructe si branza de vaci. Seara, cand pregatim cina festiva de Craciun pentru intreaga familie si pentru cei dragi, ar fi indicat sa gustam cate putin din delicioasele preparate traditionale pentru a ne satisface pofta sau pe cele cu mai multa grasime sa le inlocuim cu carnea de curcan. De asemenea, pe langa muraturi, salata nu trebuie sa lipseasca de pe masa.

Dulciurile care ne trag cu ochiul sunt absolut irezistibile, totusi de dragul siluetei si al sanatatii noastre nu trebuie sa exageram. Mai bine le impartim cu cei mici, care acum sunt atrasi de acestea mai mult ca niciodata. Poate si pentru faptul ca peste an nu prea au voie sa consume dulciuri, iar acum ca vine Mos Craciun se va face o exceptie si pentru ei.

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare