Slow Food vs. Fast Food

Slow Food si Fast Food reprezinta doua trend-uri ale epocii noastre, total diferite si contradictorii. Slow Food nu inseamna conform traducerii exacte “mancare inceata”. In spatele acestei miscari exista semnificatii mai complexe. O miscare sanatoasa si responsabila in jurul alimentatiei.

Ideea aceasta, a mancatului sanatos si echilibrat, provine din Italia, ea fiind de fapt o miscare impotriva Fast Food-ului globalizat. Scopul acesteia este de a promova si de a obtine retete regionale si locale. Slow Food sublineaza ideea gustului delicios, adevarat al mancarii si cea a responsabilizarii populatiei cand vine vorba de alimentatia sanatoasa.

Avantajele Slow Food

O alimentatie sanatoasa face bine atat sufletului cat si dispozitiei noastre, cu alte cuvinte, de acest lucru depinde cum ne simtim zi de zi, cata energie avem, cum si din ce perspectiva privim lucrurile, cat de veseli sau cat de posomorati si tensionati suntem. Un efect pozitiv il are si asupra digestiei. Senzatia de foame si cea de saturatie  este altfel perceputa. Acest sentiment este contrar celui din cazul Fast Food, deoarece in acest caz foamea este potolita numaidecat cu un surplus de calorii.

Slow Food reprezinta si acea notiune de placere a gustului, de savoare a aromelor, care au fost produse pe cale naturala si originara. Aceasta este una dintre ideile de baza ale filosofiei acestei miscari.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Kuuma koira, un hot-dog dulce

    La prima vedere este o delicioasa gogoasa, eventual pudrata abundent cu zahar (dupa gust), dreptunghiulara si pufoasa. Doar ca in interior nu veti descoperi un gem de fructe sau o crema de vanilie sau ciocolata, ci un crenvurst cu putin mustar si ketchup, totul intr-o combinatie de gusturi si arome care ii va soca probabil pe cei care nu se asteptau la o asemenea surpriza.

  • Stiati ca? Bananele

    Au putine calorii, mult potasiu, vitamina B6, fibre, alaturi de fier, zinc, magneziu, fosfor, si daca le mancati regulat va ajuta sa va protejati de boli cardiovasculare, reduc riscul atacului cerebral si va apara de anumite tipuri de cancer, reduc apetitul, regleaza digestia, readuc buna dispozitie si pot servi la refacerea sistemului nervos.

  • Coleslaw, salata traditionala americana

    Coleslaw este salata care insoteste meniurile servite in orice fast-food din lume. Frecventa sa este atat de mare incat poporul american a ajuns sa o numere printre “mancarurile nationale”, in ciuda faptului ca denumirea vadeste originile europene, mai precis olandeze.

  • Echilibru in alimentatie de sarbatori

    Fast Food, mancare cu multa grasime si glucide reprezinta in preajma sarnatorilor de Craciun o adevarata povara pentru stomac

  • Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran

    O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.


Warning: fopen(cache/2d355133c37d5e7c9280d78d9fac4f06) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139