Gem de pere

 Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.

Mai jos aveti o reteta simpla de gem de pere:

Ingrediente necesare:

- 2 kg pere

- 1 kg zahar

Perele se curata de coaja.

Apoi se taie in patru si se curata de seminte si cotoare. Dupa aceea se mai taie o data in felii subtiri. Intr-o cratita se pun la fiert cele 2 kg de pere.

La acestea se adauga 1 kg de zahar cand compozitia a inceput sa scada si se leaga bine. Gemul de pere astfel rezultat se pune in borcane cat inca este cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Kuuma koira, un hot-dog dulce

    La prima vedere este o delicioasa gogoasa, eventual pudrata abundent cu zahar (dupa gust), dreptunghiulara si pufoasa. Doar ca in interior nu veti descoperi un gem de fructe sau o crema de vanilie sau ciocolata, ci un crenvurst cu putin mustar si ketchup, totul intr-o combinatie de gusturi si arome care ii va soca probabil pe cei care nu se asteptau la o asemenea surpriza.

  • Perele asiatice si sanatatea

    Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate.

  • Prajitura de post cu morcov ras si gem de fructe

    Prajiturile delicioase pot fi preparate si fara lapte si oua. Asadar, in categoria prajiturilor gustoase se pot incadra si cele facute dupa retetele de post.

  • Fursecuri cu gem de caise

    Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.

  • Crema delicioasa de pere

    Un desert delicios pentru zilele mohorate de toamna este crema delicioasa de pere. Mai jos gasiti ingredientele necesare pentru a prepara aceasta crema: