Fursecuri cu gem de caise

 Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.


Ingrediente necesare:

150 g faina

100 g unt

50 g zahar

1 ou

coaja de lamaie

un praf de sare

gem de caise

zahar pudra

cirese sau visine din dulceata


Se prepara astfel:

Se amesteca ingredientele pentru aluat.

Apoi se framanta bine pana devine o coca.

Aluatul se strange apoi pana devine in forma de minge.

Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate de ora.

Dupa aceea se intinde o foaie groasa de 1/2 cm.

Cu un pahar se taie forme rotunde.

Aceste forme se coc la foc potrivit.

Cand sunt gata, se lipesc cate doua cu gem de caise.

Se pudreaza cu zahar vanilat.

Se orneaza pe deasupra cu cate o visina sau o cireasa din dulceata.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail Zombie (cu gust de caise)

    O varianta a unei retete celebre, interesant prin nota fructata adusa de lichiorul de caise.

  • Foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate

    Cateva bucatele servite dintr-o prajitura simpla sunt potrivite pentru o gustare dulce atat la locul de munca, cat si acasa. Va propunem sa pregatiti foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate.

  • Fursecuri cu ghimbir

    Un desert simplu de preparat, care se imbina foarte bine cu o cana de ceai fierbinte este reteta de fursecuri cu ghimbir.

  • Crema de caise cu frisca

    Un desert rapid si cu un gust delicios este potrivit intotdeauna pentru a-i servi pe cei dragi, atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Astfel, va propunem sa preparati reteta de crema de caise cu frisca.

  • Prajitura Maia cu gem si nuci pisate

    Prajitura Maia cu gem si nuci pisate o puteti prepara pentru un desert de seara. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: