Foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate

 Cateva bucatele servite dintr-o prajitura simpla sunt potrivite pentru o gustare dulce atat la locul de munca, cat si acasa. Va propunem sa pregatiti foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate.


Ingredientele necesare pentru preparare sunt:

1/2 kg faina

3 oua

250 g zahar

4 linguri de smantana

sare

100 g unt

1 lingurita de bicarbonat

 

Pentru umplutura:

nuci pisate

gem aromat


Se realizeaza astfel:

Ingredientele pentru aluat se pun la un loc.

Se amesteca bine pana ce totul devine o coca.

Din coca rezultata se formeaza doua foi subtiri.

O tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.

Se pune o foaie in tava.

Se prepara umplutura.

Nucile pisate se amesteca cu gemul aromat.

Umplutura rezultata se pune intre foi.

Foaia de deasupra se unge cu ou.

Se mai pot presara peste prajitura nuci pisate si amestecate cu zahar.

Apoi tava se da la cuptor.

Se lasa la foc mic sa se coaca.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se serveste calda.

Sursa foto

Articole asemănătoare