Placintele umplute cu nectarine si ghimbir

 Placintele cu diverse umpluturi sunt potrivite la o gustare, alaturi de o cafea sau un ceai aromat. Va propunem urmatoarea reteta de placintele umplute cu nectarine si ghimbir.

Ingrediente:


Pentru aluat:

1 portie de pasta brisee (aluat de patiserie, putin sarat)


Pentru umplutura:

4 nectarine mari si coapte

sucul de la 1/2 de lamaie

3 linguri de zahar

1/2 lingura de ghimbir proaspat


Pentru uns:

lapte dulce

zahar brun


Modul de preparare:

Se prepara mai intai umplutura.

Nectarinele se spala si se taie in cubulete.

Daca doriti, le puteti curata si de coaja.

Ghimbirul proaspat se rade.

Cubuletele de nectarine se pun intr-un bol.

Peste ele se adauga sucul de lamaie.

Apoi se pun zaharul si ghimbirul ras.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Apoi se continua cu intinderea aluatului.

Din cantitatea de pasta brisee rezultata, se ia doar jumatate.

Se intinde apoi aluatul respectiv in foaie subtire, pe o suprafata care a fost mai intai presarata cu faina.

Dupa aceea, cu ajutorul unei forme rotunde se fac cerculete in aluat, de dimensiunea dorita.

In mijlocul fiecarui cerculet se pune putina umplutura.

Apoi, pe margine, se umple aluatul cu putin albus de ou.

Se pliaza bine cerculetul de aluat si se obtine astfel o placintica.

Se poate cresta putin fiecare placintica in parte.

Se ung apoi cu lapte dulce.

Dupa aceea se presara zahar brun peste ele.

Se pun intr-o tava si se dau la cuptor.

Se lasa timp de 25-30 de minute, pana ce devin rumene.

Se servesc calde alaturi de bautura dumneavoastra preferata.

Sursa foto

Articole asemănătoare