Prajitura de post cu morcov ras si gem de fructe

 Prajiturile delicioase pot fi preparate si fara lapte si oua. Asadar, in categoria prajiturilor gustoase se pot incadra si cele facute dupa retetele de post.

Va propunem sa va convingeti preparand prajitura de post cu morcov ras si gem de fructe.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 cana de morcov ras

100 ml ulei

100 g zahar

1 pliculet de praf de copt

putin otet

zahar vanilat

faina alba

gem de fructe

zahar pudra


Modul de preparare:

Morcovul se spala si se curata.

Apoi se da pe razatoarea mica.

Se pune apoi intr-un vas.

Se adauga uleiul.

Se pune si zaharul.

Praful de copt se stinge in putina apa diluata cu putin otet.

Se adauga si zaharul vanilat.

Se pune faina alba cat cuprinde.

Se amesteca toate ingredientele.

Se obtine astfel un aluat potrivit pentru a forma doua foi de marimea tavii.

Se incepe cu asezarea celei dintai foi.

Se unge cu gem de fructe tare.

Se acopera si cu cea de-a doua foaie.

Apoi se da tava la cuptor.

Se lasa la foc potrivit timp de 30-35 de minute.

Cand s-a copt, se scoate tava din cuptor.

Se lasa la racit.

Se taie prajitura.

Apoi se pun bucatile de prajitura pe un platou.

Se taie in formele pe care le doriti.

Se pudreaza cu zahar.

Se servesc cu placere.

Sursa foto

Articole asemănătoare