Sarmalute delicioase de post cu ciuperci si orez

 Pentru o mancare de pranz delicioasa, puteti prepara reteta de sarmalute de post cu ciuperci si orez.

 

Ingredientele necesare sunt:

1 kg de orez cu bob mare

1/2 kg morcovi

2 cepe

400 g ciuperci fierte si tocate marunt

patrunjel verde tocat

cimbru

piper

sare

varza acra

1 ou

300 ml ulei

100 g pasta de tomate


Se prepara astfel:

Ceapa se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mica.

Un vas cu 300 ml de ulei se pune pe foc.

Se lasa sa se incinga uleiul.

Se adauga apoi ceapa si morcovul.

Se amesteca timp de 15 minute.

Apoi se pune si orezul spalat.

Se adauga si bulionul impreuna cu condimentele.

Se mai lasa 15 minute, amestecand mereu.

Apoi se lasa compozitia sa se raceasca.

Cand s-a racit, se adauga un ou.

Se pune si patrunjelul tocat marunt.

Se adauga si ciupercile taiate marunt.

Compozitia se mai pune pe foc timp de 10 minute.

Se desfac foile de varza murata.

Se spala acestea.

Apoi se umplu cu compozitia de legume.

Se pun sarmalele impachetate intr-o oala, alternand un strat de varza murata tocata cu unul de sarmale.

Se acopera cu apa.

Se pun la fiert.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand sunt gata, se servesc calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare