Prajitura de post cu miere si nuca

 O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.

Ingrediente:

1 cana miez de nuca maruntit

1 cana de zahar

2 cesti faina

1 /2 cana ulei

1 1 / 2 lingurita praf de copt

1 / 2 lingurita de bicarbonat de sodiu

1 / 2 lingurita de sare

1 / 2 lingurita de scortisoara

1 lingurita coaja de lamaie rasa


Pentru glazura:

3 / 4 cana apa

2 lamai mari

2 / 3 ceasca zahar

1 / 3 ceasca miere
 

Modul de preparare este simplu:

Toate ingredientele se amesteca intr-un vas.

Se utilizeaza mixerul pentru a deveni o crema.

Apoi crema rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se lasa tava la cuptor timp de 30-35 de minute.

Se pregateste si glazura.

Lamaile se storc.

Se curata de coaja.

Intr-o cratita se pun zaharul si mierea.

Se adauga si coaja rasa de lamaie.

Se adauga si apa.

Se lasa sa fiarba la foc mare, amestecand continuu.

Cand este gata, se ia de pe foc.

Se amesteca cu zeama de lamaie.

Cand s-a facut prajitura, se toarna glazura pe deasupra.

Se serveste in scurt timp, dupa ce s-a inchegat glazura.

Sursa foto

Articole asemănătoare