Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale

 Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si scortisoara.


Ingredientele necesare sunt:

250 ml miere poliflora

250 g zahar

250 ml suc proaspat de portocale, obtinut din 3 portocale mari

125 ml ulei

4 oua

750 g faina

1/2 cana de miez de nuca maruntit

1 plic de praf de copt

1 lingura de scortisoara

1 lingura cu varf de coaja de portocala

1/2 lingurita de sare


Modul de preparare:

Se incinge mai intai cuptorul.

O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Intr-un vas se cern faina, scortisoara, sarea si praful de copt.

Separat, in alt vas, se mixeaza mierea alaturi de oua, ulei, zahar si coaja de portocale.

Se mixeaza pana ce compozitia devine omogena, insa destul de subtire.

Apoi aici se adauga 3 linguri de faina si 2 linguri de suc de portocale.

Se amesteca bine dupa fiecare.

Apoi se pune si miezul de nuca maruntit.

Compozitia rezultata se pune in tava.

Se da la cuptor si se lasa timp de 40-45 de minute.

Cand s-a rumenit putin, se scoate din cuptor.

Cat timp este inca fierbinte, se glazureaza pe deasupra cu miere.

Apoi se lasa sa se raceasca prajitura.

Dupa aceea se taie si se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare