Mere coapte si umplute cu miere si stafide

 Apetisante de la prima vedere, merele coapte si umplute cu miere si stafide sunt pur si simplu delicioase.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

6 mere mari golden


Pentru umplutura:

80 ml miere

30 g stafide

30 g caise

60 g blue cheese faramata sau crema de branza

60 g unt

zeama si coaja rasa de la 1 lamaie


Pentru servire:

60 g zahar brun

mascarpone


Modul de preparare:

Se incalzeste cuptorul in prealabil.

Se taie partea inferioara a fiecarui mar.

Merele se pun intr-o tava.

Caisele se toaca marunt.

Se amesteca toate ingredientele pentru a obtine umplutura.

Apoi se umple fiecare mar cu aceasta.

Se pun la copt timp de 25-30 de minute.

Cand sunt gata, se pun pe un platou.

Se toarna peste mere siropul care s-a lasat in tava.

Se presara si zahar brun peste ele.

Se servesc cu mascarpone.

Sursa foto

Articole asemănătoare