Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata

 Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

625 g faina

165 ml lapte dulce

100 g unt

200 g zahar tos

4 oua

sare

25 g drojdie

2 morcovi

4 gutui

2 pliculete cu zahar vanilat

250 ml apa

1 lingurita de pudra de scortisoara

sos de ciocolata

 

Se prepara astfel:

Drojdia se amesteca la un loc cu 125 g de faina si 65 ml de lapte dulce.

Se mai pun 1 lingurita de zahar tos si sarea.

Se mai pun laptele ramas, 100 g de zahar tos si pliculetele de zahar vanilat.

Se adauga si untul moale impreuna cu 3 oua.

Se framanta bine.

Aluatul obtinut se lasa la dospit timp de aproximativ 30 de minute.

Gutuile se curata de puf si se spala.

Se dau pe razatoarea mare.

Se rad si morcovii.

Peste gutui si morcovi se pune apoi zaharul.

Se adauga si apa.

Apoi se pun pe foc la calit.

Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca.

Apoi se amesteca cu pudra de scortisoara.

Aluatul se imparte in doua foi.

Intr-o tava unsa cu unt se pune o foaie.

Se adauga umplutura.

Se pune si cealalta foaie.

Apoi se da tava la cuptor.

Se scoate din cuptor cand este gata.

Se poate servi fierbinte ori rece, cu sos de ciocolata pe deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare