Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba

 Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba.


Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.

Se recomanda consumul de oua de prepelita, deoarece acestea sporesc imunitatea organismului, fiind bune si pentru imbunatatirea memoriei.

Ingredientele necesare:

1/4 varza alba

2 morcovi

2 bucati de piept de pui

200 g cascaval

oua de prepelita

zeama de lamaie

sare


Pentru sos:

4 linguri de maioneza

1 castravete proaspat

2 catei de usturoi


Modul de preparare:

Se incepe cu varza, care toaca marunt.

Apoi se pune un strat de varza pe un platou.

Se pun sare si zeama de lamaie.

Se continua cu un strat de morcov ras.

Se pun iar sare si zeama de lamaie.

Pieptul de pui se fierbe.

Apoi se taie in bucati mici.

Se amesteca la un loc cu maioneza.

Usturoiul se curata, se spala si apoi se piseaza.

Se adauga peste pui.

Castravetele se curata si se da pe razatoare.

Compozitia rezultata se adauga peste morcovul ras.

Deasupra se rade cascaval.

Se orneaza apoi si cu oua de prepelita intregi.

Se serveste imediat ce este gata.

Sursa foto

Articole asemănătoare