Gerbera - pata de culoare din locuinta

Galben, alb, roz, rosu, portocaliu sau culoarea cuprului - toate acestea sunt nuante sunt reprezentative pentru petalele Gerberei si inveselesc  atmosfera oricarei locuinte.

In Africa de Sud de unde provine, Gerbera infloreste din aprilie pana la sfarsitul lunii septembrie, iar daca este tinuta in ghiveci, in casa, ne putem bucura de frumusetea ei pe tot parcursul anului.

Petalele mari cresc in capatul unei tulpini lungi, subtiri si intinse. Florile cresteau in trecutul indepartat doar afara, insa astazi ne putem bucura de splendoarea lor si daca le sadim in ghivece si le pastram in casa.

Gerbera Gravinea este o specie a acestei plante mult mai rezistenta fata de altele si care are florile putin mai mici. Aceasta poate indura frigul si supravietuieste la temperaturi de - 5 grade. Daca temperaturile trec de acest prag este indicat sa protejam floarea cu ajutorul unui invelis din paie sau frunze uscate.

Ingrijire

Gerbera are nevoie de lumina, insa aceasta nu trebuie sa fie prea puternica, astfel un loc potrivit este acela unde patrund razele cand soarele se afla la rasarit sau la apus. In cazul florilor sadite afara trebuie sa avem in vedere faptul ca locul sa nu fie unul expus soarelui arzator si nici unul in care pamantul sa fie in permanenta ud. Gerbera prefera o umiditate regulata pentru a se dezvolta corespunzator. Indicat este sa fie "hranita" cu ingrasamant adecvat o data la 3 - 4 saptamani.

Sursa foto

 

Articole asemănătoare

 • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

  O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.

 • Hortensia Sundae Fraise

  . Este o hortensie rezistenta, cu numeroase inflorescente mari, in doua tonuri de culoare - roz si alb, adesea cu tente de violet - care se potriveste in orice ansamblu cromatic daca vrem un plus de vitalitate si buna dispozitie.

 • Chiftelute de post din piure de cartofi

  O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

 • Craitele, plante multicolore de toamna

  In sezonul rece, craitele constituie cea mai populara sursa de culoare din gradinile noastre. Intalnite in nuante de galben, rosu si portocaliu, acestea se intalnesc mai ales in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri atractive.

 • Gradina de Vara din Saint Petersburg

  Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.