Hortensia Sundae Fraise

Un soi hibrid originar din Franta, Sundae Fraise aminteste (asa cum o arata si numele) prin coloritul florilor sale mari de o inghetata clasica de vanilie cu capsune, un roz delicat, elegant si plin de prestanta, perfect pentru orice spatiu verde ce are nevoie de o revigorare florala. Este o hortensie rezistenta, cu numeroase inflorescente mari, in doua tonuri de culoare - roz si alb, adesea cu tente de violet - care se potriveste in orice ansamblu cromatic daca vrem un plus de vitalitate si buna dispozitie. Este in fapt o creatie florala ce a pornit ca o varianta a soiului Vanille Fraise, ajungand in scurta vreme sa atraga atentia cunoscatorilor. Varietate cu frunze mai mici decat cele late, aproape rotunde, pe care le intalnim la majoritatea hortensiilor, in acest caz frunzele sunt ascutite, mai mici, mai putin carnoase, dar de un verde puternic si cu tente inchise. 
 
Marele avantaj pe care il are hortensia din soiul Sundae Fraise este rezistenta la ger, la vant, la boli si daunatori, precum si vitalitatea apreciabila pentru o floare (caracteristica prezenta in general la hortensii). Odata ce a prins intr-un loc insorit - desi se adapteaza si la semi-umbra, iar inflorescentele vor avea o tenta mai inchisa - si sunt taiati periodic tulpinile si florile uscate, hortensia Sundae Fraise va rezista ani buni, chiar decenii. Lasati intre hortensii cel putin doi metri, ideal mai mult, eventual puteti delimita gradina prin tufe de hortensie asezate la colturi. Trebuie taiate periodic sau le puteti lasa sa creasca in voie, fara sa le dati o forma, cand depasesc usor un metru si jumatate inaltime si cel putin egal in diametru. Se planteaza de la jumatatea primaverii si pana spre toamna, si vor inflori anul urmator in vara, rezistand bine pana in septembrie si chiar octombrie daca temperaturile nu sunt prea scazute. Decorativa, relativ usor de intretinut si rezistenta in timp, poate fi acea pata de culoare pastelata care lipsea din gradina.

Foto: suttons.co.uk

Articole asemănătoare

 • Hortensiile Harmony

  Printre soiurile de hortensii aceste Harmony ies in evidenta din prima clipa datorita inflorescentelor de un alb curat - veti gasi si exemplare cu flori de un alb stins spre crem - numeroase, dispuse in ciorchini ascutiti ce pot atinge pana la 30 de cm lungime si 20 de cm la baza, cu frunze mari, carnoase, late.

 • Hortensia Red Miss Hepburn

  Va plac hortensiile? Atunci puteti sa alegeti un soi mai rar, cu un nume inspirat de un mare nume al cinematografiei, o hortensie cu flori mari, delicate a caror culoare variaza de la un rosu deschis la un roz intens, asezate in manunchiuri mari, bogate, frumoase.

 • Hortensia Annabelle - mult alb pentru gradina

  Dintre varietatile de hortensii aceasta Annabelle (numele denota prin el insusi eleganta si farmec) este una dintre cele mai frumoase si mai populare, iar orice gradina, fie oricat de modesta, va deveni odata cu primele flori un spatiu de care va veti desparti cu greu.

 • Hortensia. Floarea care infloreste in culorile preferate

  De la inceputul primaverii pana toamna tarziu cand cade prima bruma, hortensia parcurge cea mai favorabila etapa din “viata” sa, ca planta de gradina.

 • Flori de toamna

  Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.