Germeni - alimente sau medicamente ?

germeni de grau

Cu putin timp in urma, cel mai adesea se consumau germenii de grau, obtinuti in casa sau cumparati de la magazinele de specialitate. In prezent gama este diversa si germenii pot fi gasiti nu numai in magazine de specialitate, fitoterapeutice, ci si in magazinele alimentare.

 

Germenii se pot macina pentru a fi mai usor de consumat si pot fi adaugati in salate, sucuri, cu oarecare atentie pentru a obtine un produs final cu gust placut.

 

Germeni de grau. Cresc vitalitatea, au efecte deosebite in afectiunile degenerative, efecte pozitive asupra pielii.

 

Germeni de varz. Contin  vitamina A, vitamina C, iod, sulf. Se recomanda in anemie, rahitism, tulburari nervoase.

 

Germeni de linte.  Surse bogate de vitamina C si  fier. Ajuta n atrofii musculare, devitalizare.

 

Germeni de dovleac. Deosebit de utili in afeciunile hepatice, afeciuni ale prostatei si renale. Contin  cantitati importante zinc.

 

Germeni de floarea soarelui.  Eficienti in  anorexie sau ateroscleroza.

 

Ianuarie 2008

gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Cinci fructe pentru o digestie mai buna

  Bananele sunt o alegere foarte buna pentru a preveni sau trata mai usor problemele digestive: au putine calorii, dau repede senzatia de satietate si potolesc pofta de dulce, ofera corpului potasiu (mai greu de gasit in alte alimente) si pot fi folosite ca gustare, ca ingredient pentru un smoothie, in salate de fructe sau in diverse retete.

 • Cinci alimente care te intineresc

  Ardeiul gras rosu este perfect in salate, copt, pus pe o sandvis sau ca o gustare intre mese, insa dincolo de gust ofera organismului antioxidanti (unul dintre cele mai bune alimente pentru un aspect mai tanar) care ne ajuta sa ne simtim mai bine, multa vitamina C, au proprietati anti-inflamatorii si ajuta tenul sa reziste mai bine la soare, poluare, toxinele din aer. Este de preferat sa il mancam crud, intr-o salata sau taiata in felii, ca gustare, decat gatit.

 • Importanta ciupercilor in natura

  Ciupercile alcatuiesc unul dintre cele mai importante grupuri de organisme de pe planeta. Fiindca se dezvolta la adapostul padurilor umbroase, citadinii aproape ca au uitat de acest aspect.

 • Intoxicatia alimentara

  Intoxicatia alimentara este o afectiune aparent banala, frecvent intalnita in preajma evenimentelor importante si a sarbatorilor de peste an, care pune insa in pericol viata a milioane de oameni din intreaga lume.

 • Importanta potasiului in dieta

  Potasiul este un mineral pe care majoritatea dintre noi il obtinem din mancarurile consumate cu regularitate. Acest lucru este unul benefic pentru sanatatea noastra generala