Citeste articole din "Ghid practic"

 • Gradina mea in iulie, luna lui cuptor

  Gradina mea in iulie, luna lui cuptor

  O data cu inceputul lunii iulie, vara se apropie in regiunile temperate din emisfera nordica, de punctul sau culminant. Trandafirii nu sunt niciodata mai frumosi decat acum, iar gradina de fructe si legume rodeste fara incetare umpland mesele de bucate proaspete.

 • Gradinaritul in saci, o solutie de viitor pentru combaterea saraciei

  Gradinaritul in saci, o solutie de viitor pentru combaterea saraciei

  Rwanda este tara cu cea mai mare densitate a populatiei in Africa sub-sahariana. Numarul crescut de locuitori si deficitul de teren cultivabil constituie principalele probleme care determina cazurile de malnutritie. In jurul orasului Kigali, oamenii detin prea putin teren, sau mai rau decat atat, nu poseda nici macar un loc unde sa creasca produse vegetale.

 • Gradinaritul, sanatos si practic in formarea copiilor

  Gradinaritul, sanatos si practic in formarea copiilor

  Gradinaritul este considerat de cele mai multe ori o activitate adresata oamenilor mari, necesitand multa atentie, consecventa si cunostinte de specialitate. Exista totusi voci in lume care pledeaza pentru popularizarea sa in randul copiilor inca de la varste fragede.

 • Oua vopsite in stil traditional

  Oua vopsite in stil traditional

  Vopsirea oualor de Paste este o traditie care a capatat la fel ca si impodobirea bradului de Craciun proportii universale. Pentru aceasta, unii apeleaza la coloranti artificiali, usor de gasit in orice magazin alimentar, pe cand altii acorda atentie vopselelor naturale.

 • Plante perene care se tund primavara

  Plante perene care se tund primavara

  Plantele perene sunt acelea care rodesc mai multi ani la rand, avand o radacina persistenta din care se dezvolta o tulpina noua in fiecare primavara.

 • Trandafirul, un dar clasic pentru Valentine's Day

  Trandafirul, un dar clasic pentru Valentine's Day

  Blamata de unii respectata de altii, Valentine’s Day este o sarbatoare americana care a inceput sa prinda radacini si pe pamantul romanesc. Este drept ca poporul nostru are propria sarbatoare a dragostei, tot in luna februarie, Dragobetele, dar chiar si in aceste conditii, a nu oferi nici o floare cu prilejul Valentine’s Day este totusi putin nepoliticos. In fond, nu trebuie sa asteptam anume ocazii sa ne manifestam dragostea si respectul pentru persoana iubita.

 • Gradina mea in luna Februarie

  Gradina mea in luna Februarie

  Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.

 • Gradinaritul in luna noiembrie

  Gradinaritul in luna noiembrie

  Daca pana acum soarele a mai trimis raze de caldura peste gradini, odata cu debutul lunii noiembrie trebuie sa ne asteptam la caderea brumelor groase si a promoroacei.

 • Tu pe ce criterii alegi ghiveciul pentru flori?

  Tu pe ce criterii alegi ghiveciul pentru flori?

  Atat in sens practic cat si decorativ alegerea ghiveciului este o optiune esentiala pentru plantele de apartament. Nu exista reguli pentru proiectarea containerelor de flori, afara de aceea care prevede eficientizarea proceselor biologice.