Gras ameliorat

Pomul este de vigoare mare, rodeste pe ramuri mijlocii care sunt bine garnisite cu buchete de mai. Este partial autofertil.
Fructele sunt mari, sferic-alungite, de culoare vanata-negricioasa, prezinta o pruina groasa, albastra.
Pulpa este verde-galbuie, carnoasa, suculenta, dulce, neaderenta la sambure.
Maturitatea de recoltare este la mijlocul lunii septembrie.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie

    Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.

  • Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

    Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.

  • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

    Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

  • Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute

    Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

  • Smoothie cu mango, ardei gras rosu si suc de lamaie

    Cu mult mango, suc de lamaie si ardei gras, este un smoothie care va oferi organismului o doza serioasa de vitamina C, esentiala pentru o stare de bine si un sistem imunitar mai puternic.