Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute

Ingrediente:

4-6 bucati ardei gras, rosu, cat mai copt si dulce
1-2 ardei iuti (mai multi sau mai putini, dupa gust)
1 cana zahar brun
1 cana otet de mere

Mod de preparare: ardeii grasi se curata si se taie in bucatele, care se pun in robotul de bucatarie. Se adauga ardeii iuti, taiati in lungime si fara seminte (pentru un sos mai putin picant se indeparteaza si nervurile din interior), iar totul se proceseaza pana cand compozitia este omogena, fara a avea consistenta unui pireu de legume. Se pune la fiert cu zaharul si otetul de mere, pe foc mic spre mediu, si se lasa pana incepe sa scada, amestecand des. Dupa aproximativ 60 de minute, cand sosul a scazut cel putin cu o treime, se ia de pe foc si se lasa putin la racit, apoi se toarna intr-un recipient care se poate inchide ermetic. Se lasa cel putin patru ore inainte de a fi servit sau se poate pastra in frigider pentru o saptamana pana la 10 zile.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare