Gras romanesc

Este un soi de prun autohton, cultivat mult in regiunea subcarpatica meridionala.
Pomul este foarte viguros si rodeste in principal pe ramuri mijlocii, este partial autofertil.
Fructele sunt mici sau mijlocii, sferic-alungite, usor asimetrice. Pielita este subtire, vanata, cu pruina albastra, prezinta uneori o rugina in forma de firisoare dispuse neregulat.
Pulpa galben-verzuie, foarte suculenta, pronuntat dulce, fara aroma, aderenta la sambure, mediocra pentru masa, buna pentru uscat si industrializare.
Maturitatea de recoltare este slarsit de septembrie - inceput de octombrie.

Articole asemănătoare

  • Ardeiul gras Zlata

    Soi de ardei gras cu productie buna anuala, rezistenta buna la daunatori si seceta, Zlata sunt ardei de un galben deschis, carnosi, cu gust dulce si proaspat, de forma conica, usor ascutiti la capat, iar atunci cand sunt foarte copti sunt de culoare rosie.

  • Ardei gras Sweet Chocolate

    O varietate mai rar intalnita si delicioasa de ardei gras, de un violet inchis, lucios, cu gust dulce, foarte aromat, perfect ca gustare sau in salate, rezistent la transport si depozitare, cu o productie buna de la an la an.

  • Mancare de ardei gras cu ou

    O alternativa interesanta la traditionala omleta, cu un gust intens de ardei gras (rosu, verde, galben sau impreuna), pentru un fel principal care poate deschide o masa putin iesita din comun.

  • Retete de post. Omleta din tofu cu ceapa si ardei gras

    O reteta de post poate fi preparata din tofu, cu ceapa si ardei gras. Este o omleta delicioasa, pe care trebuie sa o incercati pentru a-i descoperi gustul.

  • Salata de cartofi cu porumb si ardei gras

    Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.