Gulas de fasole boabe

 Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.


Ingredientele necesare sunt:

3 pumni de fasole uscata

1 ceapa rosie

1 ceapa alba

4-5 catei de usturoi

2 linguri de pasta de gogosari

1 lingurita rasa de boia

1 lingurita rasa de piper

1 varf de cutit de chimen

1 varf de cutit de cimbru

1 varf de cutit de oregano

1 varf de cutit de tarhon

300 g de carnati afumati

200 g de kaizer

patrunjel verde

marar verde

sare

ulei


Modul de preparare:

Fasolea boabe se spala si se lasa de seara sa se inmoaie pana dimineata.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se caleste in tigaie.

Se lasa putin la inabusit.

Carnatii si kaizerul se taie in felii subtiri.

Cand ceapa este calita, se pune si pasta de gogosari in tigaie.

Se adauga si piperul cu boiaua.

Se pun si feliile de carnati si kaizer.

Se adauga si usturoiul presat.

Se amesteca bine.

Se pune apoi si fasolea.

Se adauga apa cat sa acopere boabele de fasole.

Se pune si sare.

Cand s-au fiert, se presara tocate fin patrunjelul verde si mararul verde.

Apoi gulasul de fasole boabe se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari

    Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.

  • Tocanita de fasole boabe cu masline

    O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.

  • Chiftelute mexicane de fasole boabe

    Preparatele culinare din bucataria mexicana se remarca prin gustul picant si intens. Pentru a va bucura de aceasta aroma, va invitam sa preparati o reteta delicioasa de chiftelute mexicane de fasole boabe.

  • Supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru

    O aroma deosebita pentru o masa speciala este data de supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru. Preparand aceasta reteta, veti avea parte de o noua aroma a unei simple ciorbe din boabe de fasole.

  • Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

    Intrucat boabele de fasole contin o cantitate mare de proteine, acestea constituie un substituent excelent al carnii in dietele vegetariene.