Supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru

 O aroma deosebita pentru o masa speciala este data de supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru. Preparand aceasta reteta, veti avea parte de o noua aroma a unei simple ciorbe din boabe de fasole.


Ingredientele necesare:

fasole uscata - o portie reprezinta cata fasole se poate tine intr-un pumn

1 morcov

1 tija de telina

1/2 ceapa

1 frunza de dafin

suc de rosii cu pulpa si fara coaja

ulei

sare

cimbru


Modul de preparare este urmatorul:

Boabele de fasole se pun la inmuiat in apa rece pentru cateva ore.

Apoi fasolea se fierbe timp de 30 de minute.

Se schimba apa.

Apoi se pune din nou la fiert fasolea, in alta apa.

Se adauga si uleiul, ceapa si foaia de dafin.

Se pune si telina taiata cuburi.

Se mai adauga morcovul intreg, curatat si spalat in prealabil.

Cand este fiert, morcovul se scoate si se taie rondele.

Apoi se pun iar in supa.

Se pune si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba totul pana cand boabele de fasole devin moi.

Se pun sare si cimbru.

Se serveste imediat.


Aceasta supa este una sanatoasa, bogata in fibre si vitamine.

Sursa foto

Articole asemănătoare